Przedszkole Bajka Bunscha

Przedszkole Bajka Bunscha

  • O nas
  • Nasz dzień
  • Oferta
  • Ogłoszenia
  • Galeria
  • Kontakt
Contact Us
  • 12 307 00 82
  • bunscha@przedszkole-bajka.pl
  • Home
  • Jadłospis

   

    JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  22-05-2023                   1051 kcal               Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, ser żółty  20g, pomidor 20g, herbata owocowa  (pszenica, mleko)      OWOC      Zupa pomidorowa zabielana z ryżem   250g (seler, mleko) Kaszotto z indykiem , cukinią i fasolką 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy   200 ml                                            Weka , mix warzyw 20g, serek śmietankowy 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko )                                                                
WTOREK  23-05-2023                   1055 kcal             Płatki kukurydziane z mlekiem  250g, Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko)             WARZYWO       Zupa wiosenna z makaronem  250g (seler, pszenica) Filet w sosie własnym, ryż, surówka z selera ze śmietaną   80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko) Kompot porzeczkowo-agrestowy  200 ml                             Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g (pszenica, jaja, mleko)                                                                  
ŚRODA 24-05-2023                  1046 kcal  Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, Parówka 1 szt, ketchup 10g, papryka 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOCBarszcz czerwony z ziemniakami   250g (seler, pszenica) Naleśniki z serem i marmoladą  220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy  200 ml                            Wafle ryżowe 2 szt , kisiel owocowy 120g (-)                                                                               
CZWARTEK 25-05-2023                                                  1049 kcal           Płatki miodowe   z mlekiem  250g, Chleb pszenno-żytni  30g z masłem 5g, twaróg 10g, dżem 100% 10g (pszenica, mleko)                   TORT     Zupa grysikowa  250g  (seler, pszenica) Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło    80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowo-agrestowy   200 ml                                             Jogurt wiśniowy 120g, biszkopty 20g (mleko, pszenica, jaja)             
PIĄTEK 26-05-2023                                                  1040 kcal            Chleb rodzinny  50g z pasta jajeczna ze szczypiorkiem  20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko, jaja)                              OWOCZupa fasolowa  zabielana z zacierką 250g  (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g  (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200mlCiasto marchewkowe 60g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko)                                                                  
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  29-05-2023                   1042 kcal                Chleb rodzinny  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC      Zupa grysikowa   250g (seler, pszenica) Potrawka z kurczaka z warzywami podane z zielonymi kopytkami  120g,100 g  (pszenica, jaja) Kompot agrestowy  200  Serek wiśniowy  20g /wyrób własny/, pieczywo chrupkie 2 sztuki, herbata malinowa  (mleko, pszenica)               
WTOREK  30-05-2023                   1048 kcal             Musli  z mlekiem  250g, Chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka krakowska  20g, sałata 10g (pszenica, mleko)             WARZYWO       Zupa pomidorowa  zabielana z makaronem   250g (seler, pszenica, mleko) Kąski ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy  200 ml                             Mix owoców sezonowych 150g (-)
ŚRODA 31-05-2023                  1055 kcal  Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, Twaróg 10g, powidło śliwkowe 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOCZupa kalafiorowo -brokułowa  z zacierką  250g (seler, pszenica, jaja) Pełnoziarniste spaghetti bolonese 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy   200 ml                   Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, chałka drożdżowa 40g   (pszenica, jaja, mleko)                                                                
CZWARTEK 01-06-2023                                                  1041 kcal           Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, schab wieprzowy 20g, papryka 20g          (pszenica, mleko)                   WARZYWO     Zupa ogórkowa z makaronem   250g (seler, pszenica, mleko) Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty   80g+50ml, 100g, 80g    (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Panna cotta z musem malinowym 120g, ½ jabłka (mleko)                    
PIĄTEK 02-06-2023                                                  1042 kcal            Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna z tuńczyka 20g, ogórek świeży 20g,  herbata z cytryną (pszenica, ryba,mleko)                              OWOCBarszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica, żyto) Pierogi z serem  i cukrem  220g  (pszenica, jaja, mleko ) Kompot wieloowocowy 200mlWeka 30g,  pasta z suszonych pomidorów,  rukola 5g , herbata z cytryną  (pszenica, mleko)                                                                
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

    JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  15-05-2023                   1051 kcal               Chleb rodzinny  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, bawarka  (pszenica, mleko)        OWOC      Zupa kalafiorowa z muszelką 250g (seler, pszenica) Gulasz wieprzowy, ryż, surówka z ogórka kiszonego  80g+50ml, 100g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy   200 ml                                            Jogurt brzoskwiniowy 120g, buchta drożdżowa 40g (mleko, pszenica, jaja)               
WTOREK  16-05-2023                   1055 kcal             Płatki kukurydziane z mlekiem  250g, Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko)                   OWOC      Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja) Kotlet devolay, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy  200 ml                             Bułka ziarnista 60g, pasta jajeczna 20g, sałata 10 g, herbata z cytryną   (pszenica, jaja)
ŚRODA 17-05-2023                  1046 kcal  Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, Serek truskawkowy  20g /wyrób własny/, herbata owocowa   (pszenica, mleko)                OWOCZupa ogórkowa zabielana z ryżem250g (seler, pszenica) Łazanki z mięsem mielonym i kapustą   220g (seler, pszenica) Kompot agrestowy  200 ml                            Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 60g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko)                                                                   
CZWARTEK 18-05-2023                                                  1049 kcal           Płatki owsiane  z mlekiem  250g, Chleb pszenno-żytni z makiem   30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko)              WARZYWO     Zupa wielowarzywna na rosole z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Sznycel wieprzowo-warzywny, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g  (mleko)             
PIĄTEK 19-05-2023                                                  1040 kcal            Chleb słonecznikowy  50g z pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                              OWOCKapuśniak z ziemniakami   250g (seler) Makaron z serem i jogurtem owocowym  220g  (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200mlJabłko 1 szt, chrupki kukurydziane 10g  (-)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
WTOREK  02-05-2023                   1048 kcal             Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, sałata 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                  OWOC      Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem   250g (seler, pszenica, mleko) Potrawka z kurczaka z ziemniakami i warzywami  220g (pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                             Banan 1 szt, pałeczki kukurydziane 2 szt (-)
CZWARTEK 04-05-2023                                                   1041 kcal           Chleb staropolski  50g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, pomidor koktajlowy  20g,  herbata owocowa (pszenica, mleko)                   OWOC    Zupa jarzynowa zabielana z makaronem  250g (seler, pszenica, mleko) Sznycel wieprzowo-wołowy, ziemniaki, brokuły z pary   80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Weka 30g, twarożek 20g, ogórek 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko)                     
PIĄTEK 05-05-2023                                                  1042 kcal            Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto,mleko, ryba)                                 WARZYWOZupa fasolowa z zacierką  250g (seler, pszenica, jaja) Ryż z polewą jogurtowo-truskawkową 220g  (pszenica, mleko) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200mlMix owoców sezonowych 150g (-)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  08-05-2023                   1042 kcal               Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC      Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną  250g (seler, pszenica) Kurczak ze  szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podany z ryżem  220g (pszenica,  mleko) Kompot wieloowocowy   200 ml      Koktajl z owoców leśnych 120g,  jabłko 1 szt  (mleko)
WTOREK  09-05-2023                   1048 kcal             Płatki owsiane z mlekiem  250g, Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko)             WARZYWO       Zupa pomidorowa z makaronem 250g (seler, pszenica) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy  200 ml                             Crossaint 2 szt, mandarynka 1 szt (pszenica, jaja, mleko)
ŚRODA 10-05-2023                  1055 kcal  Chleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, Serek waniliowy 20g /wyrób własny/,  herbata owocowa   (pszenica, mleko) OWOCZupa grysikowa   250g (seler, pszenica) Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, mini marchewka  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot agrestowy  200 ml                            Wafle ryżowe 2 szt, powidło śliwkowe 20g, Kakao (pszenica, mleko)                                                                 
CZWARTEK 11-05-2023                                                  1041 kcal           Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb staropolski  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko)                   WARZYWO     Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą    250g (seler, pszenica, żyto) Kluski leniwe z masełkiem  220g  (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Ciasto czekoladowe 60g/ wyrób własny/, herbata z cytryną (pszenica, jaja,  mleko)                                                                
PIĄTEK 12-05-2023                                                  1042 kcal            Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, jajko w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem  20g, sałata 5g,  bawarka (pszenica,żyto,mleko)             OWOCKrem z marchewki z grzankami  250g (jaja, pszenica, mleko) Pieczona ryba miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200mlSerek wiejski ze szczypiorkiem 60g, weka 30g, herbata owocowa  (mleko, pszenica)                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  24-04-2023                   1042 kcal               Chleb krakowski  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC      Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler) Racuchy drożdżowe z jabłkami i twarożkiem  220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy   200 ml                                            Ciastka owsiane 2szt, sok marchewkowo-jabłkowy 150ml (mleko, pszenica)               
WTOREK  25-04-2023                   1048 kcal             Musli  z mlekiem  250g, Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko)             WARZYWO       Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja) Kotleciki a’la kfc, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko) Kompot porzeczkowy  200 ml                             Galaretka owocowa 120g, jabłko 1 szt  (-)
ŚRODA 26-04-2023                  1055 kcal  Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, ogórek świeży 10g,  herbata owocowa   (pszenica, mleko, jaja)                OWOCZupa ogórkowa zabielana z makaronem  250g (seler, pszenica) Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym  220g (seler, pszenica) Kompot agrestowy  200 ml                            Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, bułka cynamonowa 60g (pszenica, jaja, mleko)                                                                
CZWARTEK 27-04-2023                                                   1041 kcal           Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb staropolski  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko)                   TORT     Barszcz czerwony zabielany  z ziemniakami   250g (seler, pszenica, mleko) Gulasz wieprzowy , ryż, surówka z czerwonej kapusty  80g+50ml, 100g, 80g  (pszenica) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Ciasto toffee /wyrób własny/ 60g, herbata ziołowa (jaja, pszenica, mleko)                     
PIĄTEK 28-04-2023                                                  1042 kcal            Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, twarożek 10g, dżem 100% 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                              OWOCZupa brokułowa z kaszą  250g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g  (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200mlWeka 30g,  pasta z suszonych pomidorów,  20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

    JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK  17-04-2023                   1042 kcal               Chleb graham  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną   (pszenica, mleko)                OWOC      Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler) Makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową  220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy   200 ml                                            Pieczywo chrupkie 2 szt, pasta brokułowa 20g, sałata 5g , herbata malinowa (pszenica, mleko)                                                                
WTOREK  18-04-2023                   1048 kcal             Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb rodzinny  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa  20g, papryka 20g (pszenica, mleko)          WARZYWO       Zupa jarzynowa z zacierką   250g (seler, pszenica, jaja) Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, brokuł z pary  80g, 100g, 80g   (pszenica) Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml                             Koktajl z owoców tropikalnych  120g, ½ precla (pszenica, jaja, mleko)                                                                
ŚRODA 19-04-2023                  1055 kcal  Chleb krakowski  50g z masłem 5g, Parówka 1 szt, ketchup 5g, ogórek świeży 20g,  herbata owocowa   (pszenica, mleko)                                                      OWOCKrupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką  250g (seler, pszenica) Pełnoziarniste spaghetti bolonese  220g (seler, pszenica) Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml                            Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami 60g, kakao (jaja, pszenica)                    
CZWARTEK 20-04-2023                                                  1041 kcal           Płatki owsiane  z mlekiem  250g, Chleb pszenno –żytni z sezamem  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10 g (pszenica, mleko)          WARZYWO      Zupa grysikowa na rosole   250g (seler, pszenica) Schab w sosie, ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka 80g+50ml, 100g, 80g  (pszenica) Kompot wieloowocowy   200 ml                                              Weka  30g z serkiem wiśniowym 20g, herbata owocowa , ½ jabłko (mleko, pszenica)               
PIĄTEK 21-04-2023                                                  1042 kcal            Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, pasta rybna w pomidorach 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                     OWOCKapuśniak z ziemniakami 250g (seler, pszenica) Pierogi ruskie z cebulką   220g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200mlKisiel owocowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g  (mleko, pszenica)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
WTOREK  11-04-2023                   1052 kcal             Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną   (pszenica, mleko)                         OWOCKrupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną   250g (seler, pszenica) Bułki na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy   200 ml                                             Banan 1 szt, chrupki kukurydziane kręcone 2 szt (-)                                                                
ŚRODA 12-04-2023                  1055 kcal  Chleb krakowski  50g z masłem 5g, Szynka wieprzowa 20g,  ogórek świeży 20g,  herbata z mlekiem  (pszenica, mleko)                                                      OWOCZupa ogórkowa z ryżem   250g (seler, pszenica, jaja) Sznycel wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, seler) Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml                            Koktajl truskawkowy 120g, herbatniki 20g (mleko, pszenica)                    
CZWARTEK 13-04-2023                                                  1041 kcal           Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb pszenno –żytni z czarnuszką  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, papryka 20g (pszenica, mleko)                 WARZYWOZupa z fasolki szparagowej z makaronem 250g (seler, pszenica) Rogout z warzywami podany z ryżem    220g   (pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Weka  30g z masłem 5g,  serek ziarnisty z rzodkiewką 20g, herbata owocowa   (mleko, pszenica)               
PIĄTEK 14-04-2023                                                  1042 kcal            Bułka z ziarnami  50g z masłem 5g, pasta twaróg ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                     OWOCZupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym     250g (seler, pszenica) Spaghetti  z tuńczykiem i warzywami  220g   (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 200mlPanna cotta z musem wiśniowym 120g,  wafle ryżowe 2 szt       (mleko, pszenica)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

    JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 27-03-2023                 1027 kcalChleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor  20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                                                     OWOCZupa koperkowa  z ryżem 250g (seler, pszenica) Pełnoziarniste spaghetti bolonese  (pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Koktajl bananowo-szpinakowy 120g , herbatniki 20g (mleko, jaja, pszenica)                            
WTOREK  28-03-2023                   1052 kcal             Płatki kukurydziane  z mlekiem 250g, chleb krakowski  30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka  10g, sałata 5g  (pszenica, mleko)                      WARZYWOZupa kalafiorowa z makaronem  250g (seler, pszenica) Kotlet devolay, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze  śmietaną   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowy   200 ml                                             Wafle ryżowe 2 sztuki z dżemem brzoskwiniowym, suszone owoce 10g (-)                                                                
ŚRODA 29-03-2023                  1055 kcal  Chleb krakowski  50g z masłem 5g, Parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g,  herbata z mlekiem  (pszenica, mleko)                                                      OWOCZupa pomidorowa z muszelką    250g (seler, pszenica, jaja) Filet w sosie własnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej  80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowy  200 ml                            Weka 30g, pasta warzywno-drobiowa  20g, rucola 5g  herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja)                    
CZWARTEK 30-03-2023                                                  1041 kcal           Płatki owsiane  z mlekiem  250g, chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko)                 OWOCZupa fasolowa z ziemniakami  250g (seler) Naleśniki z serem i owocami   220g   (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Kisiel z tartym jabłkiem 120g, biszopty 20g (mleko, pszenica)               
PIĄTEK 31-03-2023                                                  1042 kcal            Chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)                     OWOCKrupnik z kaszą jęczmienna i pietruszka   250g (seler) Kotlety jajeczne, ziemniaki, fasolka szparagowa   80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200mlCiasto marchewkowe  60g, kakao      (mleko, pszenica, jaja)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 03-04-2023                 1028 kcalChleb serwatkowy   50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko)          OWOCZupa pomidorowa zabielana z ryżem  250g  (seler, mleko) Makaron z serem i jogurtem wiśniowym  220g (mleko, jaja, pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g  sztuki  (pszenica, mleko)                       
WTOREK  04-04-2023                   1046 kcal             Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb graham  30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, sałata 5g, ogórek świeży 10g  (pszenica, mleko)               OWOC Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Jogurt truskawkowy 120g, chrupki kukurydziane 10g (mleko)         
ŚRODA 05-04-2023                  1058 kcal  Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, twaróg 10g, powidła 10g  herbata z cytryną                  (pszenica, mleko)           WARZYWOBarszcz biały zabielany  z ziemniakami i białą kiełbasą  250g (seler, pszenica, jaja, mleko) Pieczeń rzymska w sosie, kasza jęczmienna, surówka  z czerwonej kapusty 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml                            Babeczka wielkanocna 60g  /wyrób własny/, herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja)                                                 
CZWARTEK 06-04-2023                                                  1040 kcal           Musli z mlekiem 250g, chleb pszenno-żytni z makiem  30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko, żyto)                 OWOCZupa brokułowa z kaszą    250g (seler, pszenica) Łazanki z kapustą i kiełbasą   220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Weka 30g, serek waniliowy 20g /wyrób własny/, ½ jabłka, herbata owocowa (pszenica, mleko)                                                                 
PIĄTEK 07-04-2023                                                  1048 kcal           Chleb słonecznikowy   50g z masłem 5g,  pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, Kawa inka (pszenica, mleko, jaja)                 OWOCZupa grysikowa  250g (seler, pszenica, mleko) Pieczona ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka kiszonego ogórka 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g  (mleko)   
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

    JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 13-03-2023                 1027 kcalChleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor  20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                                                     OWOCZupa grysikowa  250g (seler, pszenica) Indyk w sosie curry z warzywami podany z ryżem 220g  (-) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Jogurt naturalny z siemieniem lnianym 120g , granola 15g (mleko)                             
WTOREK  14-03-2023                   1048 kcal             Musli z mlekiem 250g, chleb rodzinny 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka  15g, (pszenica, mleko)            WARZYWOZupa kalafiorowa z zacierką   250g (seler, pszenica, jaja) Kąski Ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze  śmietaną   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowy   200 ml                                             Gruszka 150g, wafle ryżowe 2 sztuki (-)                                                                 
ŚRODA 15-03-2023                  1055 kcal  Chleb krakowski  50g z masłem 5g, Serek truskawkowy 20g/wyrób własny/  herbata z cytryną  (pszenica, mleko)                                                      OWOCKrupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką 250g (seler) Kolorowy makaron  w sosie pomidorowo-śmietanowym z kurczakiem i warzywami   220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowy  200 ml                            Drożdżówka z serem 60g, herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja)                    
CZWARTEK 16-03-2023                                                  1046 kcal           Płatki kukurydziane z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 10g , pomidor 10g (pszenica, mleko)                 OWOCZupa jarzynowa z makaronem 250g (seler, pszenica) Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z buraczków  80g, 100g, 80g   (pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Pasta z suszonych pomidorów 20g, weka, ogórek świeży 20g, herbata zimowa    (mleko, pszenica)               
PIĄTEK 17-03-2023                                                  1042 kcal            Chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)                     OWOCKapuśniak z ziemniakami  250g (seler) Kluski leniwe z masełkiem i cukrem  220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200mlBudyń malinowy 120g, ½ jabłka     (mleko)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 20-03-2023                 1028 kcalChleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)          OWOCZupa ogórkowa z makaronem 250g  (seler, pszenica, żyto) Racuchy z jabłkami i twarożkiem 220g (mleko, jaja, pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Serniczek na zimno z rodzynkami i pomarańczą 120g, pieczywo chrupkie 2 sztuki  (pszenica, mleko)                       
WTOREK  21-03-2023                   1046 kcal             Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, szynka sopocka 20g, rukola 5g  (pszenica, mleko)               OWOC Rosół z makaronem 250g (seler) Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta  na ciepło 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Mix owoców sezonowych 150g (-)         
ŚRODA 22-03-2023                  1058 kcal  Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, twarożek naturalny 20g, mix warzyw 20g herbata z mlekiem                 (pszenica, mleko)           WARZYWOBarszcz czerwony z ziemniakami 250g (seler, pszenica, jaja, mleko) Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z górka kiszonego 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml                            Ciasto marchewkowe 60g /wyrób własny/, herbata ziołowa (mleko, pszenica, jaja)                                                 
CZWARTEK 23-03-2023                                                  1040 kcal           Płatki owsiane z mlekiem 250g, chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko)                 TORTZupa pomidorowa z ryżem   250g (seler, pszenica) Pierogi ruskie z cebulką   220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Weka 30g, humus / wyrób własny/ 20g, ogórek 20 g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                                                                
PIĄTEK 24-03-2023                                                  1048 kcal           Chleb żytni owsiany  50g z masłem 5g,  pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko)                 OWOCKrem z warzyw z groszkiem ptysiowym  250g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Koktajl truskawkowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g (mleko, pszenica, jaja)   
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

Copyright ©2019 Przedszkole Bajka Bunscha