Przedszkole Bajka Bunscha

Przedszkole Bajka Bunscha

  • O nas
  • Nasz dzień
  • Oferta
  • Ogłoszenia
  • Galeria
  • Kontakt
Contact Us
  • 12 307 00 82
  • bunscha@przedszkole-bajka.pl
  • Home
  • Jadłospis

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 30-01-2023               1044 kcalChleb serwatkowy 50g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, pomidor 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOCZupa ogórkowa z ryżem 250g (seler) Racuszki drożdżowe z jabłkami, serek waniliowy 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot porzeczkowy  200 ml                                             Drożdżówka z owocami 50g, kawa zbożowa   (pszenica, mleko, jajko)                     
WTOREK  31-01-2023                   1053 kcal             Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb rodzinny z ziarnami 30g z masłem 5g, szynka tradycyjna 20g, papryka  20g (pszenica, mleko) WARZYWORosół z makaronem   250g (seler, pszenica, jaja) Filet drobiowy w sosie curry, ryż, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g   (mleko) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Wafle ryżowe 2 szt, dżem brzoskwiniowy 10g, owoce suszone 10 g     (-)      
ŚRODA 01-02-2023                  1065 kcal  Chleb powszedni  50g z masłem 5g, ser żółty   20g, sałata 5g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko) OWOCBarszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica) Tradycyjne łazanki z mięsem i kapustą   220g  (pszenica) Kompot agrestowy  200 ml                             Chleb serwatkowy 30g, pasta z suszonych pomidorów, papryka 20g, (mleko, pszenica)                           
CZWARTEK 02-02-2023                                                  1052 kcal           Płatki owsiane z mlekiem  250g, chleb pszenno-żytni  30g z masłem 5g, serek truskawkowy 20g (pszenica, żyto, mleko) OWOCZupa jarzynowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z marchewką (pszenica) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Galaretka owocowa 120g, mandarynka 1 szt   (-)
PIĄTEK 03-03-2023                                                  1047 kcal            Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko, ryba) OWOCZupa grysikowa 250g  (pszenica, seler) Kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 80g, 100g, 80g (pszenica,  jaja) Kompot wieloowocowy 200mlJogurt truskawkowy   120g, chrupki kukurydziane 10g  (mleko)                                                                
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 06-02-2023               1040 kcalChleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata  z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                                                 OWOCKrupnik z kaszą bulgur 250g (seler, pszenica) Pampuchy drożdżowe z polewą truskawkowo- jogurtową220g  (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Pieczywo mieszane 40g, pasta brokułowa 20g, rzodkiewka 20g   (pszenica, mleko)                                                                           
WTOREK  07-02-2023                   1049 kcal             Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g (pszenica, mleko, jaja) OWOC Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem 250g (seler, mleko) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 80g, 100g, 80g   (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Banan 1 szt,  ciasteczka owsiane 20g (pszenica, jaja)                                                                 
ŚRODA 08-02-2023                  1061 kcal  Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g, herbata z mlekiem (pszenica, mleko) WARZYWOZupa krem z białych warzyw z grzankami 250g (seler, pszenica) Pierogi z mięsem i cebulką 220g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml                            Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 50g, herbata owocowa  (pszenica, jaja, mleko)  
CZWARTEK 09-02-2023                                                  1042 kcal           Płatki miodowe  z mlekiem 250g, chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, sałata 20 g  (pszenica, mleko) OWOCZupa pomidorowa z ryżem  250g (seler) Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Koktajl bananowy z siemieniem lnianym 120g, biszkopty 20g      (mleko, jaja, pszenica)                              
PIĄTEK 10-02-2023                                                  1046 kcal           Chleb graham  50g z masłem 5g, serek naturalny 20g, rzodkiewka  20g,   herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko)      OWOCZupa z fasolką i zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Ryba po grecku z warzywami, ryż 140g, 100g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy  200 ml                                             Budyń śmietankowy 120g, jabłko ½ szt (mleko)             
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu
DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

16-01-2023

1031 kcal

Chleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata owocowa

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem   250g

(seler, pszenica, mleko)

Pałnoziarniste spaghetti z sosem bolonese  220g

(pszenica)

Kompot porzeczkowy  200 ml

Banan 1 szt, chrupki kukurydziane 5g

(-)

WTOREK 

17-01-2023

1055 kcal

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g, chleb rodzinny z ziarnami  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa  20g, papryka  20g, (pszenica, mleko)

WARZYWO

Rosół drobiowy z makaronem   250g (seler, pszenica, jaja)

Devolay , ziemniaki z koperkiem, mini marchewka z pary 80g, 100g, 80g   (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Koktajl bananowo-szpinakowy   120g, herbatniki 2 sztuki

(mleko, pszenica, jaja)

ŚRODA

18-01-2023

1065 kcal

Chleb powszedni  50g z masłem 5g, ser twarogowy 10g, powidła śliwkowe 10g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)

OWOC

Krupnik z kaszą jęczmienna i pietruszką  250g (seler, pszenica)

Ragout mięsno-warzywne, ziemniaki zapiekane z tymiankiem    220g  (pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml

Weka 30g, pasta drobiowo-serowa, rzodkiewka 20g, herbata ziołowa

(mleko, pszenica)

CZWARTEK

19-01-2023

1049 kcal

Płatki owsiane z mlekiem  250g, Chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa minestrone z drobnym makaronem   250g (seler, pszenica, jaja)

Klopsy w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraczki   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

 

Muffinka  cytrynowa 60g /wyrób własny/ , kakao     (pszenica, jaja, mleko)
PIĄTEK

20-01-2023

1049 kcal

Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek konserwowy 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)

OWOC

Barszcz czerwony z ziemniakami (-)

Kluski owsiane leniwe z cynamonem 220g (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Gruszka zapiekana z miodem i żurawiną  150g    (-)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

23-01-2023

1031 kcal

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata  z mlekiem

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa gulaszowa z ziemniakami   250g  (seler)

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z polewą waniliową    220g  (mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Mix owoców sezonowych 150g

(-)

WTOREK 

24-01-2023

1048 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler)

Sznycel mięsno-warzywny, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i zieloną cebulką  80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Koktajl ananasowo-kokosowy 120g, crossaint 1 szt

(mleko)

ŚRODA

25-01-2023

1061 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek świeży 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)

WARZYWO

Zupa jarzynowa zabielana z makaronem    250g (seler, pszenica, jaja, mleko)

Gołąbki z mięsem bez zawijania w sosie pomidorowym  220g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml

Bułka ziarnista 50g, pasta z tuńczyka 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa  (pszenica, jaja, mleko)
CZWARTEK

26-01-2023

1044 kcal

Płatki ryżowe z mlekiem 250g, Chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka   20 g (pszenica, mleko, ryba)  TORT Zupa brokułowa z kaszą  250g (seler, pszenica)

Meksykańska zapiekanka makaronowa z indykiem, kukurydzą i czerwoną fasolą z serem żółtym   220g  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonka 60g , herbata malinowa    (pszenica, jaja, mleko)
PIĄTEK

27-01-2023

1042 kcal

Chleb graham  50g z masłem 5g, pasta twarożek z rzodkiewką  20g, sałata 5g,  herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko) OWOC Zupa pomidorowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko)

Pieczona ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty   80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 120g, biszkopty 20g

(mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

02-01-2023

1031 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata owocowa

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa pomidorowa z ryżem   250g

(seler, pszenica)

Makaron z serem i jogurtem wiśniowym   220g

(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Weka 30g, pasta z suszonych pomidorów 20g , sałata 5 g , herbata z cytryną

(mleko, pszenica)

WTOREK 

03-01-2023

1055 kcal

Płatki ryżowe z mlekiem  250g, chleb pszenno-żytni z sezamem  30g z masłem 5g, szynka 20g, rzodkiewka  20g, (pszenica, mleko)

WARZYWO

Krupnik z kaszą i pietruszką    250g (seler, pszenica)

Sznycel wołowo-wieprzowy , ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa 220g  (pszenica, jaja,mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Koktajl bananowo-truskawkowy  120g, wafle ryżowe 2 sztuki

(mleko)

ŚRODA

04-01-2023

1065 kcal

Chleb rodzinny z ziarnami  50g z masłem 5g, serek śmietankowy  z brzoskwiniami  /wyrób własny/  20g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko)

OWOC

Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica, jaja)

Rissotto z kurczakiem , cukinią i papryką   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml

Bułka maślana 60g, ½ jabłka

(mleko, pszenica, jaja)

CZWARTEK

05-01-2023

1049 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, Chleb graham  50g z masłem 5g,pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g  (pszenica, mleko, ryba)

OWOC

Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja)

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana  80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

 

Panna cotta z musem malinowym 120g, ciastka owsiane 20g    (pszenica, jaja, mleko)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

09-01-2023

1031 kcal

Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata owocowa

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa jarzynowa z ryżem  250g

(seler, jaja, pszenica)

Pierogi ruskie z okrasą   220g  (pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Weka 30g , twarożek 20g, mix warzyw 20g, herbata zimowa

(mleko, pszenica)

WTOREK 

10-01-2023

1048 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, szynka drobiowa  20g, papryka 20g (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica)

Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem    80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Budyń śmietankowy 120g, mandarynka 1 szt

(mleko)

ŚRODA

11-01-2023

1061 kcal

Chleb pszenny z otrębami   50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek świeży 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)

WARZYWO

Zupa koperkowa z zacierką   250g (seler, pszenica,jaja)

Gulasz wieprzowy  , kasza jęczmienna ,sałatka szwedzka   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml

Jogurt wiśniowy 120g,   chałka drożdżowa  40g

(mleko, pszenica, jaja)

CZWARTEK

12-01-2023

1044 kcal

Musli z mlekiem 250g, Chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka   20 g (pszenica, mleko, ryba)

OWOC

Zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami   250g (seler, pszenica)

Makaron z szynką i brokułami w sosie śmietanowym  220g  (pszenica, jaja,mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Ciasto marchewkowe 60g /wyrób własny/ 60g, herbata ziołowa   (pszenica, jaja, mleko)
PIĄTEK

13-01-2023

1042 kcal

Chleb graham  50g z masłem 5g,jajko w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g,  herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko, ryba)

OWOC

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym   250g (seler, pszenica)

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, warzywa z pary  80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja,mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Serniczek na zimno z rodzynkami i pomarańczą 120g, pieczywo chrupkie błonnikowe  2 szt (pszenica, jaja, mleko)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

12-12-2022

1031 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, kawa inka 200ml

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką  250g

(seler,jaja,  pszenica)

Pałka z kurczaka, ziemniaki, mini marchewka z pary  120g, 100g, 80g (-)

Kompot wieloowocowy

Koktajl wiśniowy 120g, wafle ryżowe 2 szuki

(mleko)

WTOREK

13-12-2022

1042 kcal

Płatki ryżowe z mlekiem  250g,

Chleb ze słonecznikiem 30g z masłem 5g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 5g, sałata 15 g (pszenica, mleko, jaja) WARZYWO

Zupa koperkowa zabielana z ryżem 250g (seler, mleko)

Gulasz wieprzowy, makaron , ogórek kiszony  80g+50ml, 100g, 80g  (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy

Owsianka zapiekana z owocami 150g  (pszenica)
ŚRODA 

14-12-2022

1055 kcal

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką   50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek kiszony  20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami 250g

(seler, mleko)

Racuchy z jabłkami i twarożkiem  200g

(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Weka 50g z pasta z suszonych pomidorów20g, ogórek 20g , herbata zimowa

(pszenica, mleko)

CZWARTEK

15-12-2022

1065 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb pszenny  z otrębami 30g z masłem 5g, szynka z pasieki 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa jarzynowa z z makaronem  250g (seler, pszenica,)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna , surówka colesław z jogurtem  80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot agrestowo-porzeczkowy

Kisiel truskawkowy 120g, jabłko 1 szt

(-)

PIĄTEK

16-12-2022

1049 kcal

Chleb rodzinny   50g z masłem 5g,pasta rybna 20g, papryka 20 g,  herbata z sokiem malinowym  (pszenica, mleko, ryba)

OWOC

Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym  250g (seler, pszenica)

Kotlety jajeczne z dipem jogurtowo-koperkowym  , ziemniaki , fasolka szparagowa żółta 80g,100g,80g (pszenica, jaja,mleko)

Kompot wieloowocowy

 Mix owoców sezonowych

(-)      

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

                JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

19-12-2022

1049 kcal

Chleb pszenno-żytni  z makiem 50g z masłem 7g, twarożek 20g, powidła śliwkowe 15g,

herbata malinowa  (pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa grochowa z zacierką    250g (seler, jaja)

Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami  220g

(pszenica)

Kompot wieloowocowy

Jogurt truskawkowy 120g, biszkopty 20g  (pszenica, jaja, mleko)
WTOREK

20-12-2022

1088 kcal

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g,

Chleb powszedni 30g z masłem 5g,

Kiełbasa krakowska  20g , ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko)

WARZYWO

Rosół z makaronem  250g (seler, jaja, pszenica )

Kąski ala kfc, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem  70g, 100g, 80g  (mleko, jaja, pszenica )

Kompot wieloowocowy

Banan 1 szt, chrupki kukurydziane

(-)

ŚRODA 

21-12-2022

1048 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g pasztet drobiowy 20g, papryka 20g herbata z mlekiem (pszenica, mleko)

OWOC

Barszcz czerwony zabielany  z uszkami   250g

(seler, pszenica)

Ryba miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty  80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy

 Piernik /wyrób własny/ 60g mandarynka 1 szt

(mleko, jaja, pszenica )

CZWARTEK

22-12-2022

1045 kcal

Musli   z mlekiem 250g,

Chleb rodzinny 30g z masłem, szynka drobiowa 20g, pomidor 20g

(pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa brokułowa z kaszą  250g (pszenica, seler)

Makaron penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie jogurtowo-śmietanowym   220g (pszenica, mleko)

Kompot agrestowo-porzeczkowy

 

Bułka z ziarnami 50g,  twarożek na słodko z brzoskwiniami  20g,  herbata z cytryną   (pszenica, mleko)
PIĄTEK

23-12-2022

1050 kcal

Chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 5g, serek wiejski z rzodkiewką 25g, sałata 10g (pszenica, żyto, mleko) kakao

OWOC

Zupa pomidorowa z ryżem  250g (seler)

Pampuchy z sosem jogurtowo- wiśniowym  220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Galaretka owocowa 60g, wafle ryżowe 2 szt(-)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

Copyright ©2019 Przedszkole Bajka Bunscha