JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 22-05-2023 1051 kcal | Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa zabielana z ryżem 250g (seler, mleko) Kaszotto z indykiem , cukinią i fasolką 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka , mix warzyw 20g, serek śmietankowy 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko ) |
WTOREK 23-05-2023 1055 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa wiosenna z makaronem 250g (seler, pszenica) Filet w sosie własnym, ryż, surówka z selera ze śmietaną 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko) Kompot porzeczkowo-agrestowy 200 ml | Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 24-05-2023 1046 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Parówka 1 szt, ketchup 10g, papryka 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC | Barszcz czerwony z ziemniakami 250g (seler, pszenica) Naleśniki z serem i marmoladą 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Wafle ryżowe 2 szt , kisiel owocowy 120g (-) |
CZWARTEK 25-05-2023 1049 kcal | Płatki miodowe z mlekiem 250g, Chleb pszenno-żytni 30g z masłem 5g, twaróg 10g, dżem 100% 10g (pszenica, mleko) TORT | Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica) Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowo-agrestowy 200 ml | Jogurt wiśniowy 120g, biszkopty 20g (mleko, pszenica, jaja) |
PIĄTEK 26-05-2023 1040 kcal | Chleb rodzinny 50g z pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko, jaja) OWOC | Zupa fasolowa zabielana z zacierką 250g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Ciasto marchewkowe 60g, kawa inka (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 29-05-2023 1042 kcal | Chleb rodzinny 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica) Potrawka z kurczaka z warzywami podane z zielonymi kopytkami 120g,100 g (pszenica, jaja) Kompot agrestowy 200 | Serek wiśniowy 20g /wyrób własny/, pieczywo chrupkie 2 sztuki, herbata malinowa (mleko, pszenica) |
WTOREK 30-05-2023 1048 kcal | Musli z mlekiem 250g, Chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa pomidorowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Kąski ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml | Mix owoców sezonowych 150g (-) |
ŚRODA 31-05-2023 1055 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Twaróg 10g, powidło śliwkowe 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC | Zupa kalafiorowo -brokułowa z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Pełnoziarniste spaghetti bolonese 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, chałka drożdżowa 40g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 01-06-2023 1041 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, schab wieprzowy 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa ogórkowa z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Panna cotta z musem malinowym 120g, ½ jabłka (mleko) |
PIĄTEK 02-06-2023 1042 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna z tuńczyka 20g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną (pszenica, ryba,mleko) OWOC | Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica, żyto) Pierogi z serem i cukrem 220g (pszenica, jaja, mleko ) Kompot wieloowocowy 200ml | Weka 30g, pasta z suszonych pomidorów, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 15-05-2023 1051 kcal | Chleb rodzinny 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC | Zupa kalafiorowa z muszelką 250g (seler, pszenica) Gulasz wieprzowy, ryż, surówka z ogórka kiszonego 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Jogurt brzoskwiniowy 120g, buchta drożdżowa 40g (mleko, pszenica, jaja) |
WTOREK 16-05-2023 1055 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) OWOC | Rosół z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja) Kotlet devolay, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml | Bułka ziarnista 60g, pasta jajeczna 20g, sałata 10 g, herbata z cytryną (pszenica, jaja) |
ŚRODA 17-05-2023 1046 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Serek truskawkowy 20g /wyrób własny/, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa ogórkowa zabielana z ryżem250g (seler, pszenica) Łazanki z mięsem mielonym i kapustą 220g (seler, pszenica) Kompot agrestowy 200 ml | Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 60g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 18-05-2023 1049 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, Chleb pszenno-żytni z makiem 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa wielowarzywna na rosole z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Sznycel wieprzowo-warzywny, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g (mleko) |
PIĄTEK 19-05-2023 1040 kcal | Chleb słonecznikowy 50g z pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Kapuśniak z ziemniakami 250g (seler) Makaron z serem i jogurtem owocowym 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200ml | Jabłko 1 szt, chrupki kukurydziane 10g (-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
WTOREK 02-05-2023 1048 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, sałata 10g, bawarka (pszenica, mleko) OWOC | Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Potrawka z kurczaka z ziemniakami i warzywami 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Banan 1 szt, pałeczki kukurydziane 2 szt (-) |
CZWARTEK 04-05-2023 1041 kcal | Chleb staropolski 50g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, pomidor koktajlowy 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa jarzynowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Sznycel wieprzowo-wołowy, ziemniaki, brokuły z pary 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka 30g, twarożek 20g, ogórek 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 05-05-2023 1042 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto,mleko, ryba) WARZYWO | Zupa fasolowa z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Ryż z polewą jogurtowo-truskawkową 220g (pszenica, mleko) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200ml | Mix owoców sezonowych 150g (-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 08-05-2023 1042 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną 250g (seler, pszenica) Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podany z ryżem 220g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Koktajl z owoców leśnych 120g, jabłko 1 szt (mleko) |
WTOREK 09-05-2023 1048 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa pomidorowa z makaronem 250g (seler, pszenica) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml | Crossaint 2 szt, mandarynka 1 szt (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 10-05-2023 1055 kcal | Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, Serek waniliowy 20g /wyrób własny/, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica) Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, mini marchewka 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot agrestowy 200 ml | Wafle ryżowe 2 szt, powidło śliwkowe 20g, Kakao (pszenica, mleko) |
CZWARTEK 11-05-2023 1041 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb staropolski 30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko) WARZYWO | Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą 250g (seler, pszenica, żyto) Kluski leniwe z masełkiem 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Ciasto czekoladowe 60g/ wyrób własny/, herbata z cytryną (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK 12-05-2023 1042 kcal | Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, jajko w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g, bawarka (pszenica,żyto,mleko) OWOC | Krem z marchewki z grzankami 250g (jaja, pszenica, mleko) Pieczona ryba miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200ml | Serek wiejski ze szczypiorkiem 60g, weka 30g, herbata owocowa (mleko, pszenica) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 24-04-2023 1042 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler) Racuchy drożdżowe z jabłkami i twarożkiem 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Ciastka owsiane 2szt, sok marchewkowo-jabłkowy 150ml (mleko, pszenica) |
WTOREK 25-04-2023 1048 kcal | Musli z mlekiem 250g, Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Rosół z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja) Kotleciki a’la kfc, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko) Kompot porzeczkowy 200 ml | Galaretka owocowa 120g, jabłko 1 szt (-) |
ŚRODA 26-04-2023 1055 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, ogórek świeży 10g, herbata owocowa (pszenica, mleko, jaja) OWOC | Zupa ogórkowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica) Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 220g (seler, pszenica) Kompot agrestowy 200 ml | Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, bułka cynamonowa 60g (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 27-04-2023 1041 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb staropolski 30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g (pszenica, mleko) TORT | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 250g (seler, pszenica, mleko) Gulasz wieprzowy , ryż, surówka z czerwonej kapusty 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Ciasto toffee /wyrób własny/ 60g, herbata ziołowa (jaja, pszenica, mleko) |
PIĄTEK 28-04-2023 1042 kcal | Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, twarożek 10g, dżem 100% 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa brokułowa z kaszą 250g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Weka 30g, pasta z suszonych pomidorów, 20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 17-04-2023 1042 kcal | Chleb graham 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler) Makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Pieczywo chrupkie 2 szt, pasta brokułowa 20g, sałata 5g , herbata malinowa (pszenica, mleko) |
WTOREK 18-04-2023 1048 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb rodzinny 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa jarzynowa z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, brokuł z pary 80g, 100g, 80g (pszenica) Kompot porzeczkowo- agrestowy 200 ml | Koktajl z owoców tropikalnych 120g, ½ precla (pszenica, jaja, mleko) |
ŚRODA 19-04-2023 1055 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, Parówka 1 szt, ketchup 5g, ogórek świeży 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką 250g (seler, pszenica) Pełnoziarniste spaghetti bolonese 220g (seler, pszenica) Kompot porzeczkowo- agrestowy 200 ml | Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami 60g, kakao (jaja, pszenica) |
CZWARTEK 20-04-2023 1041 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, Chleb pszenno –żytni z sezamem 30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10 g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa grysikowa na rosole 250g (seler, pszenica) Schab w sosie, ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka 30g z serkiem wiśniowym 20g, herbata owocowa , ½ jabłko (mleko, pszenica) |
PIĄTEK 21-04-2023 1042 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna w pomidorach 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Kapuśniak z ziemniakami 250g (seler, pszenica) Pierogi ruskie z cebulką 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Kisiel owocowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g (mleko, pszenica) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
WTOREK 11-04-2023 1052 kcal | Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną 250g (seler, pszenica) Bułki na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Banan 1 szt, chrupki kukurydziane kręcone 2 szt (-) |
ŚRODA 12-04-2023 1055 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, Szynka wieprzowa 20g, ogórek świeży 20g, herbata z mlekiem (pszenica, mleko) OWOC | Zupa ogórkowa z ryżem 250g (seler, pszenica, jaja) Sznycel wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, seler) Kompot porzeczkowo- agrestowy 200 ml | Koktajl truskawkowy 120g, herbatniki 20g (mleko, pszenica) |
CZWARTEK 13-04-2023 1041 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb pszenno –żytni z czarnuszką 30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa z fasolki szparagowej z makaronem 250g (seler, pszenica) Rogout z warzywami podany z ryżem 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka 30g z masłem 5g, serek ziarnisty z rzodkiewką 20g, herbata owocowa (mleko, pszenica) |
PIĄTEK 14-04-2023 1042 kcal | Bułka z ziarnami 50g z masłem 5g, pasta twaróg ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250g (seler, pszenica) Spaghetti z tuńczykiem i warzywami 220g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 200ml | Panna cotta z musem wiśniowym 120g, wafle ryżowe 2 szt (mleko, pszenica) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 27-03-2023 1027 kcal | Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler, pszenica) Pełnoziarniste spaghetti bolonese (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Koktajl bananowo-szpinakowy 120g , herbatniki 20g (mleko, jaja, pszenica) |
WTOREK 28-03-2023 1052 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 10g, sałata 5g (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa kalafiorowa z makaronem 250g (seler, pszenica) Kotlet devolay, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze śmietaną 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml | Wafle ryżowe 2 sztuki z dżemem brzoskwiniowym, suszone owoce 10g (-) |
ŚRODA 29-03-2023 1055 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, Parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g, herbata z mlekiem (pszenica, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa z muszelką 250g (seler, pszenica, jaja) Filet w sosie własnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowy 200 ml | Weka 30g, pasta warzywno-drobiowa 20g, rucola 5g herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK 30-03-2023 1041 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) OWOC | Zupa fasolowa z ziemniakami 250g (seler) Naleśniki z serem i owocami 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Kisiel z tartym jabłkiem 120g, biszopty 20g (mleko, pszenica) |
PIĄTEK 31-03-2023 1042 kcal | Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba) OWOC | Krupnik z kaszą jęczmienna i pietruszka 250g (seler) Kotlety jajeczne, ziemniaki, fasolka szparagowa 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Ciasto marchewkowe 60g, kakao (mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 03-04-2023 1028 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa zabielana z ryżem 250g (seler, mleko) Makaron z serem i jogurtem wiśniowym 220g (mleko, jaja, pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g sztuki (pszenica, mleko) |
WTOREK 04-04-2023 1046 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, sałata 5g, ogórek świeży 10g (pszenica, mleko) OWOC | Rosół z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Jogurt truskawkowy 120g, chrupki kukurydziane 10g (mleko) |
ŚRODA 05-04-2023 1058 kcal | Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, twaróg 10g, powidła 10g herbata z cytryną (pszenica, mleko) WARZYWO | Barszcz biały zabielany z ziemniakami i białą kiełbasą 250g (seler, pszenica, jaja, mleko) Pieczeń rzymska w sosie, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml | Babeczka wielkanocna 60g /wyrób własny/, herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK 06-04-2023 1040 kcal | Musli z mlekiem 250g, chleb pszenno-żytni z makiem 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko, żyto) OWOC | Zupa brokułowa z kaszą 250g (seler, pszenica) Łazanki z kapustą i kiełbasą 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka 30g, serek waniliowy 20g /wyrób własny/, ½ jabłka, herbata owocowa (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 07-04-2023 1048 kcal | Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, Kawa inka (pszenica, mleko, jaja) OWOC | Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica, mleko) Pieczona ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka kiszonego ogórka 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200 ml | Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 13-03-2023 1027 kcal | Chleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica) Indyk w sosie curry z warzywami podany z ryżem 220g (-) Kompot wieloowocowy 200 ml | Jogurt naturalny z siemieniem lnianym 120g , granola 15g (mleko) |
WTOREK 14-03-2023 1048 kcal | Musli z mlekiem 250g, chleb rodzinny 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka 15g, (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa kalafiorowa z zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Kąski Ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze śmietaną 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot porzeczkowy 200 ml | Gruszka 150g, wafle ryżowe 2 sztuki (-) |
ŚRODA 15-03-2023 1055 kcal | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, Serek truskawkowy 20g/wyrób własny/ herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką 250g (seler) Kolorowy makaron w sosie pomidorowo-śmietanowym z kurczakiem i warzywami 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowy 200 ml | Drożdżówka z serem 60g, herbata malinowa (mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK 16-03-2023 1046 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 10g , pomidor 10g (pszenica, mleko) OWOC | Zupa jarzynowa z makaronem 250g (seler, pszenica) Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Pasta z suszonych pomidorów 20g, weka, ogórek świeży 20g, herbata zimowa (mleko, pszenica) |
PIĄTEK 17-03-2023 1042 kcal | Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba) OWOC | Kapuśniak z ziemniakami 250g (seler) Kluski leniwe z masełkiem i cukrem 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Budyń malinowy 120g, ½ jabłka (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 20-03-2023 1028 kcal | Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa ogórkowa z makaronem 250g (seler, pszenica, żyto) Racuchy z jabłkami i twarożkiem 220g (mleko, jaja, pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Serniczek na zimno z rodzynkami i pomarańczą 120g, pieczywo chrupkie 2 sztuki (pszenica, mleko) |
WTOREK 21-03-2023 1046 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka sopocka 20g, rukola 5g (pszenica, mleko) OWOC | Rosół z makaronem 250g (seler) Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Mix owoców sezonowych 150g (-) |
ŚRODA 22-03-2023 1058 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, twarożek naturalny 20g, mix warzyw 20g herbata z mlekiem (pszenica, mleko) WARZYWO | Barszcz czerwony z ziemniakami 250g (seler, pszenica, jaja, mleko) Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z górka kiszonego 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml | Ciasto marchewkowe 60g /wyrób własny/, herbata ziołowa (mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK 23-03-2023 1040 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko) TORT | Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler, pszenica) Pierogi ruskie z cebulką 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Weka 30g, humus / wyrób własny/ 20g, ogórek 20 g, herbata owocowa (pszenica, mleko) |
PIĄTEK 24-03-2023 1048 kcal | Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko) OWOC | Krem z warzyw z groszkiem ptysiowym 250g (seler, pszenica, mleko) Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200 ml | Koktajl truskawkowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g (mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |