JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 30-01-2023 1044 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, pomidor 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko) OWOC | Zupa ogórkowa z ryżem 250g (seler) Racuszki drożdżowe z jabłkami, serek waniliowy 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot porzeczkowy 200 ml | Drożdżówka z owocami 50g, kawa zbożowa (pszenica, mleko, jajko) |
WTOREK 31-01-2023 1053 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb rodzinny z ziarnami 30g z masłem 5g, szynka tradycyjna 20g, papryka 20g (pszenica, mleko) WARZYWO | Rosół z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja) Filet drobiowy w sosie curry, ryż, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g (mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml | Wafle ryżowe 2 szt, dżem brzoskwiniowy 10g, owoce suszone 10 g (-) |
ŚRODA 01-02-2023 1065 kcal | Chleb powszedni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, sałata 5g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) OWOC | Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica) Tradycyjne łazanki z mięsem i kapustą 220g (pszenica) Kompot agrestowy 200 ml | Chleb serwatkowy 30g, pasta z suszonych pomidorów, papryka 20g, (mleko, pszenica) |
CZWARTEK 02-02-2023 1052 kcal | Płatki owsiane z mlekiem 250g, chleb pszenno-żytni 30g z masłem 5g, serek truskawkowy 20g (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Zupa jarzynowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko) Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z marchewką (pszenica) Kompot wieloowocowy 200 ml | Galaretka owocowa 120g, mandarynka 1 szt (-) |
PIĄTEK 03-03-2023 1047 kcal | Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko, ryba) OWOC | Zupa grysikowa 250g (pszenica, seler) Kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml | Jogurt truskawkowy 120g, chrupki kukurydziane 10g (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 06-02-2023 1040 kcal | Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) OWOC | Krupnik z kaszą bulgur 250g (seler, pszenica) Pampuchy drożdżowe z polewą truskawkowo- jogurtową220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Pieczywo mieszane 40g, pasta brokułowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, mleko) |
WTOREK 07-02-2023 1049 kcal | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g (pszenica, mleko, jaja) OWOC | Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem 250g (seler, mleko) Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Banan 1 szt, ciasteczka owsiane 20g (pszenica, jaja) |
ŚRODA 08-02-2023 1061 kcal | Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g, herbata z mlekiem (pszenica, mleko) WARZYWO | Zupa krem z białych warzyw z grzankami 250g (seler, pszenica) Pierogi z mięsem i cebulką 220g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml | Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 50g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK 09-02-2023 1042 kcal | Płatki miodowe z mlekiem 250g, chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, sałata 20 g (pszenica, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler) Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml | Koktajl bananowy z siemieniem lnianym 120g, biszkopty 20g (mleko, jaja, pszenica) |
PIĄTEK 10-02-2023 1046 kcal | Chleb graham 50g z masłem 5g, serek naturalny 20g, rzodkiewka 20g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko) OWOC | Zupa z fasolką i zacierką 250g (seler, pszenica, jaja) Ryba po grecku z warzywami, ryż 140g, 100g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200 ml | Budyń śmietankowy 120g, jabłko ½ szt (mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 16-01-2023 1031 kcal |
Chleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata owocowa
(pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa ogórkowa zabielana z ryżem 250g
(seler, pszenica, mleko) Pałnoziarniste spaghetti z sosem bolonese 220g (pszenica) Kompot porzeczkowy 200 ml |
Banan 1 szt, chrupki kukurydziane 5g
(-) |
WTOREK
17-01-2023 1055 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb rodzinny z ziarnami 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 20g, (pszenica, mleko)
WARZYWO |
Rosół drobiowy z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja)
Devolay , ziemniaki z koperkiem, mini marchewka z pary 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Koktajl bananowo-szpinakowy 120g, herbatniki 2 sztuki
(mleko, pszenica, jaja) |
ŚRODA
18-01-2023 1065 kcal |
Chleb powszedni 50g z masłem 5g, ser twarogowy 10g, powidła śliwkowe 10g, herbata z cytryną (pszenica, mleko)
OWOC |
Krupnik z kaszą jęczmienna i pietruszką 250g (seler, pszenica)
Ragout mięsno-warzywne, ziemniaki zapiekane z tymiankiem 220g (pszenica) Kompot agrestowy 200 ml |
Weka 30g, pasta drobiowo-serowa, rzodkiewka 20g, herbata ziołowa
(mleko, pszenica) |
CZWARTEK
19-01-2023 1049 kcal |
Płatki owsiane z mlekiem 250g, Chleb kukurydziany 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko)
OWOC |
Zupa minestrone z drobnym makaronem 250g (seler, pszenica, jaja)
Klopsy w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraczki 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml
|
Muffinka cytrynowa 60g /wyrób własny/ , kakao (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK
20-01-2023 1049 kcal |
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek konserwowy 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)
OWOC |
Barszcz czerwony z ziemniakami (-)
Kluski owsiane leniwe z cynamonem 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200ml |
Gruszka zapiekana z miodem i żurawiną 150g (-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 23-01-2023 1031 kcal |
Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z mlekiem
(pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa gulaszowa z ziemniakami 250g (seler)
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z polewą waniliową 220g (mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Mix owoców sezonowych 150g
(-) |
WTOREK
24-01-2023 1048 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, (pszenica, mleko)
OWOC |
Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler)
Sznycel mięsno-warzywny, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i zieloną cebulką 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Koktajl ananasowo-kokosowy 120g, crossaint 1 szt
(mleko) |
ŚRODA
25-01-2023 1061 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek świeży 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)
WARZYWO |
Zupa jarzynowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja, mleko)
Gołąbki z mięsem bez zawijania w sosie pomidorowym 220g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml |
Bułka ziarnista 50g, pasta z tuńczyka 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) |
CZWARTEK
26-01-2023 1044 kcal |
Płatki ryżowe z mlekiem 250g, Chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko, ryba) TORT | Zupa brokułowa z kaszą 250g (seler, pszenica)
Meksykańska zapiekanka makaronowa z indykiem, kukurydzą i czerwoną fasolą z serem żółtym 220g (pszenica, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonka 60g , herbata malinowa (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK
27-01-2023 1042 kcal |
Chleb graham 50g z masłem 5g, pasta twarożek z rzodkiewką 20g, sałata 5g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko) OWOC | Zupa pomidorowa zabielana z makaronem 250g (seler, pszenica, mleko)
Pieczona ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 120g, biszkopty 20g
(mleko, pszenica, jaja) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 02-01-2023 1031 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata owocowa
(pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g
(seler, pszenica) Makaron z serem i jogurtem wiśniowym 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Weka 30g, pasta z suszonych pomidorów 20g , sałata 5 g , herbata z cytryną
(mleko, pszenica) |
WTOREK
03-01-2023 1055 kcal |
Płatki ryżowe z mlekiem 250g, chleb pszenno-żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka 20g, rzodkiewka 20g, (pszenica, mleko)
WARZYWO |
Krupnik z kaszą i pietruszką 250g (seler, pszenica)
Sznycel wołowo-wieprzowy , ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa 220g (pszenica, jaja,mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Koktajl bananowo-truskawkowy 120g, wafle ryżowe 2 sztuki
(mleko) |
ŚRODA
04-01-2023 1065 kcal |
Chleb rodzinny z ziarnami 50g z masłem 5g, serek śmietankowy z brzoskwiniami /wyrób własny/ 20g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko)
OWOC |
Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica, jaja)
Rissotto z kurczakiem , cukinią i papryką 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml |
Bułka maślana 60g, ½ jabłka
(mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK
05-01-2023 1049 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, Chleb graham 50g z masłem 5g,pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g (pszenica, mleko, ryba)
OWOC |
Rosół z makaronem 250g (seler, pszenica, jaja)
Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml
|
Panna cotta z musem malinowym 120g, ciastka owsiane 20g (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 09-01-2023 1031 kcal |
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata owocowa
(pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa jarzynowa z ryżem 250g
(seler, jaja, pszenica) Pierogi ruskie z okrasą 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Weka 30g , twarożek 20g, mix warzyw 20g, herbata zimowa
(mleko, pszenica) |
WTOREK
10-01-2023 1048 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g (pszenica, mleko)
OWOC |
Zupa grysikowa 250g (seler, pszenica)
Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Budyń śmietankowy 120g, mandarynka 1 szt
(mleko) |
ŚRODA
11-01-2023 1061 kcal |
Chleb pszenny z otrębami 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek świeży 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)
WARZYWO |
Zupa koperkowa z zacierką 250g (seler, pszenica,jaja)
Gulasz wieprzowy , kasza jęczmienna ,sałatka szwedzka 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200 ml |
Jogurt wiśniowy 120g, chałka drożdżowa 40g
(mleko, pszenica, jaja) |
CZWARTEK
12-01-2023 1044 kcal |
Musli z mlekiem 250g, Chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko, ryba)
OWOC |
Zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami 250g (seler, pszenica)
Makaron z szynką i brokułami w sosie śmietanowym 220g (pszenica, jaja,mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Ciasto marchewkowe 60g /wyrób własny/ 60g, herbata ziołowa (pszenica, jaja, mleko) |
PIĄTEK
13-01-2023 1042 kcal |
Chleb graham 50g z masłem 5g,jajko w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko, ryba)
OWOC |
Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250g (seler, pszenica)
Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, warzywa z pary 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja,mleko) Kompot wieloowocowy 200 ml |
Serniczek na zimno z rodzynkami i pomarańczą 120g, pieczywo chrupkie błonnikowe 2 szt (pszenica, jaja, mleko) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 12-12-2022 1031 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, kawa inka 200ml
(pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką 250g
(seler,jaja, pszenica) Pałka z kurczaka, ziemniaki, mini marchewka z pary 120g, 100g, 80g (-) Kompot wieloowocowy |
Koktajl wiśniowy 120g, wafle ryżowe 2 szuki
(mleko) |
WTOREK
13-12-2022 1042 kcal |
Płatki ryżowe z mlekiem 250g,
Chleb ze słonecznikiem 30g z masłem 5g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 5g, sałata 15 g (pszenica, mleko, jaja) WARZYWO |
Zupa koperkowa zabielana z ryżem 250g (seler, mleko)
Gulasz wieprzowy, makaron , ogórek kiszony 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy |
Owsianka zapiekana z owocami 150g (pszenica) |
ŚRODA
14-12-2022 1055 kcal |
Chleb pszenno-żytni z czarnuszką 50g z masłem 5g, parówka 20g, ketchup 5g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)
OWOC |
Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami 250g
(seler, mleko) Racuchy z jabłkami i twarożkiem 200g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Weka 50g z pasta z suszonych pomidorów20g, ogórek 20g , herbata zimowa
(pszenica, mleko) |
CZWARTEK
15-12-2022 1065 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb pszenny z otrębami 30g z masłem 5g, szynka z pasieki 20g, ogórek świeży 20g (pszenica, mleko)
OWOC |
Zupa jarzynowa z z makaronem 250g (seler, pszenica,)
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna , surówka colesław z jogurtem 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko) Kompot agrestowo-porzeczkowy |
Kisiel truskawkowy 120g, jabłko 1 szt
(-) |
PIĄTEK
16-12-2022 1049 kcal |
Chleb rodzinny 50g z masłem 5g,pasta rybna 20g, papryka 20 g, herbata z sokiem malinowym (pszenica, mleko, ryba)
OWOC |
Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym 250g (seler, pszenica)
Kotlety jajeczne z dipem jogurtowo-koperkowym , ziemniaki , fasolka szparagowa żółta 80g,100g,80g (pszenica, jaja,mleko) Kompot wieloowocowy |
Mix owoców sezonowych
(-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
19-12-2022 1049 kcal |
Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 7g, twarożek 20g, powidła śliwkowe 15g,
herbata malinowa (pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa grochowa z zacierką 250g (seler, jaja)
Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy |
Jogurt truskawkowy 120g, biszkopty 20g (pszenica, jaja, mleko) |
WTOREK
20-12-2022 1088 kcal |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g,
Chleb powszedni 30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g , ogórek 20g (pszenica, żyto, mleko) WARZYWO |
Rosół z makaronem 250g (seler, jaja, pszenica )
Kąski ala kfc, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem 70g, 100g, 80g (mleko, jaja, pszenica ) Kompot wieloowocowy |
Banan 1 szt, chrupki kukurydziane
(-) |
ŚRODA
21-12-2022 1048 kcal |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g pasztet drobiowy 20g, papryka 20g herbata z mlekiem (pszenica, mleko)
OWOC |
Barszcz czerwony zabielany z uszkami 250g
(seler, pszenica) Ryba miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba) Kompot wieloowocowy |
Piernik /wyrób własny/ 60g mandarynka 1 szt
(mleko, jaja, pszenica ) |
CZWARTEK
22-12-2022 1045 kcal |
Musli z mlekiem 250g,
Chleb rodzinny 30g z masłem, szynka drobiowa 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) OWOC |
Zupa brokułowa z kaszą 250g (pszenica, seler)
Makaron penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie jogurtowo-śmietanowym 220g (pszenica, mleko) Kompot agrestowo-porzeczkowy
|
Bułka z ziarnami 50g, twarożek na słodko z brzoskwiniami 20g, herbata z cytryną (pszenica, mleko) |
PIĄTEK
23-12-2022 1050 kcal |
Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, serek wiejski z rzodkiewką 25g, sałata 10g (pszenica, żyto, mleko) kakao
OWOC |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler)
Pampuchy z sosem jogurtowo- wiśniowym 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy |
Galaretka owocowa 60g, wafle ryżowe 2 szt(-) |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |